Hoe stoppen we foodwaste?

Voedselproblematiek zit ingewikkeld in elkaar en is niet in één dag op te lossen. Maar we moeten ergens beginnen en alle kleine beetjes helpen. Een groot probleem is voedselverspilling. We gooien elke dag eten weg terwijl er ieder minuut mensen sterven van de honger. Alleen als we samen iets doen kunnen we hier een einde aan maken. Een paar tips uit huize Alif:

Leer je voorraadkast beter kennen

Boodschappen doen zonder je voorraad te checken is garantie voor voedselverspilling. Kijk dus eerst welke levensmiddelen je nog op voorraad hebt om dubbele aankopen te voorkomen.

Wie eet er mee vanavond?

Een simpele vraag aan je huisgenoten. Als niet iedereen thuis eet, is het vaak ook niet nodig om te koken voor iedereen. Hierdoor houd je minder eten over en hoef je ook weinig tot niets weg te gooien.

 Oops, teveel gekookt?!

Kom je er tijdens het koken achter dat je toch teveel eten hebt? Geef het dan aan je buren of een daklozencentrum in de buurt. Het is wel zo netjes om dit vooraf te bepalen zodat je niet eindigt met het weggeven van kliekjes.

Vandaag een maaltijd en morgen ook

Hou je toch nog eten over? Bewaar dit dan in de koelkast en maak er de volgende dag iets nieuws van. De spaghettisaus van vandaag wordt hiermee een lekkere lasagne morgen.