Halal voor beginners

Overal op deze site kom je ons geklets tegen over halal eten. We raken er maar niet over uitgepraat. Misschien dat je niet precies weet wat halal eigenlijk inhoudt, daarom hebben we dit stukje geschreven; speciaal voor beginners.

Wat betekent halal?

De letterlijke vertaling van halal betekent: rein/puur in het Arabisch. Iets wat halal verklaard is in de Islam, hoort per definitie goed te zijn voor mens, dier, milieu en maatschappij. Halal heeft dus niet alleen betrekking op levensmiddelen, maar ook bijvoorbeeld op: netjes zakendoen, milieuvriendelijk produceren en eerlijkheid. Het halal lifestyle dieet dat wij volgen, kent een aantal regels. Zo mogen we een aantal ingrediƫnten strikt niet eten of drinken, bijvoorbeeld:

Het vlees dat we wel mogen eten zoals pluimvee, lams- en rundvlees, moet volgens Islamitische richtlijnen geslacht worden. Een paar regels hierbij zijn:

Tijdens het produceren van een halal product mag er ook geen kruisbesmetting ontstaan met bijvoorbeeld varkensvlees of alcohol. Bij onze producent Dong Tay is kruisbesmetting niet mogelijk omdat zij alleen halal produceren en verder niets anders.