Halal vs. Kosher

Wellicht heb je het al ontdekt: halal heeft heel veel raakvlakken met kosher. Halal is ook eigenlijk niet meer dan een lifestyle dieet zoals het vegetarisme en veganisme. Het verbod op het vlees van sommige dieren en op alcohol, komt voort uit de theorie dat het nuttigen van deze levensmiddelen meer kwaad doet dan goed. Daarom is er een algeheel verbod. De regels rondom productie van halal producten zitten nog wel ietsje ingewikkelder in elkaar maar we hadden beloofd dingen simpel te houden.

Trouwens, er staat nergens in de Koran of levensleer van onze Profeet (VZMH)  dat moslims varkens moeten haten of iets dergelijks. Ook varkens zijn schepsels van God die we met respect moeten behandelen omdat het levende wezens zijn. We mogen het vlees alleen niet eten. Dat is alles.

Sommige regels met betrekking tot halal produceren ontbreken of zijn versimpeld, dat hebben we bewust gedaan om de boel overzichtelijk te houden. Heb je toch nog vragen of wil je meer weten over halal? Mail ons op salaam@welovealif.com of kom gezellig eens langs.